Equine assisted coaching

Equine assisted coaching

Equine assisted coaching is een coachingsmethodiek waarbij paarden worden ingezet om coachees de gelegenheid te geven ervaringsgericht te leren en gebruik te maken van de feedback die een paard daarbij kan geven. Tijdens de omgang met paarden komen op natuurlijke wijze allerlei thema’s aan bod die we in het dagelijks leven ook tegenkomen: leiderschap, non-verbale communicatie, assertiviteit, probleemoplossend vermogen, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen. Bij het uitvoeren van activiteiten met paarden in de coachsessies ontstaan daardoor vaak als vanzelf de metaforen voor het omgaan met situaties in het dagelijks leven. Equine assisted coaching vindt altijd plaats naast het paard. 
Meer lezen over de methodiek en de kracht van paarden? Dat kan hier

Over de coach

Mijn naam is Sanne van Minderhout. Ik ben ervaringsdeskundig equine assisted coach. 
Ik ben in de basis opgeleid tot Natuurgeneeskundig therapeut maar ben een andere weg ingeslagen en heb tot 2016 in het bedrijfsleven gewerkt. Sinds 2016 werk ik met veel plezier bij FNV. Naast mijn werk ben ik mezelf wel altijd blijven scholen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Tijdens een burnout in 2014 kwam er een sessie ‘paardencoaching’ op mijn pad en daaruit voortvloeiend heb ik de liefde voor paarden die ik als kind al had weer ruim baan gegeven. In mijn zoektocht naar waar ik écht gelukkig van word als het gaat om het werk dat ik doe kwam ik uit bij equine assisted coaching. Die opleiding heb ik in december 2017 met succes afgerond en ben met veel enthousiasme mijn eigen praktijk gestart. Ik heb me als ervaringsdeskundige coach geschoold in problematiek met betrekking tot ongezonde relatiepatronen als relatieverslaving, codependentie, verlatingsangst en bindingsangst. 

Voor wie

Voor wie niet? Equine assisted coaching kan bij allerlei problematiek worden ingezet. De hierboven genoemde thema’s kunnen uitdagingen met zich meebrengen maar denk bijvoorbeeld ook aan burnout, zingevingsvragen of het moeilijk kunnen aangeven van grenzen.
​Teamcoaching behoort ook tot de mogelijkheden.
In het bijzonder wil ik mensen noemen die worstelen met ongezonde relatiepatronen als relatieverslaving, codependentie, verlatingsangst en bindingsangst.
Doordat paarden als kuddedieren zeer gevoelig zijn voor verbinding en (in)congruent gedrag zijn ze uitermate geschikt om mee te werken bij het doorbreken van deze specifieke problematiek.
Voor meer informatie over relatieverslaving en codependentie klik hier
Voor meer informatie over de mogelijkheden, kunt u contact opnemen door een email te sturen naar ultreiacoachingnl@gmail.com