Lessen


Lessen

Wanneer zijn er lessen ?

Van maandag tot en met zaterdag worden er zowel groeps- als privé-lessen gegeven.
​Hieronder een overzicht van de geplande lessen:

​Maandag: 15.00 tot 21.00
Dinsdag: 15.00 tot 21.00
Woensdag: 14.00 tot 21.00
Donderdag: 15.00 tot 21.00
​Vrijdag: 15.00 tot 21.00     
Eén keer per maand zal er op de zaterdag spring les zijn. Inschrijving hiervan loopt via de manege app. 
 

Hoe lang duurt een paardrijles?

Doorgaans duren de lessen één uur. De duur van de privé-lessen kan in overleg met de instructrice worden bepaald.

Wat voor lessen zijn er?
De lessen worden in verschillende categorieën gegeven; beginner, half-gevorderd, gevorderd, vergevorderd. Voor mensen die wedstrijdgericht willen rijden, kan de (privé)les worden aangepast. Dit geldt voor zowel dressuur als springen.

 

Wat moet ik aan?

Rijkleding is niet verplicht, maar een rijbroek en rijlaarzen zijn wel nodig om deze sport goed te kunnen uitoefenen. Alle ruiters en amazones moeten echter wel een goedgekeurde veiligheidshelm dragen. 
Wanneer je geen laarzen of jodhpers hebt moet je wel een laars aan zonder hak met een gladde zool. 
 

Algemeen

U dient een minstens een half uur van tevoren aanwezig te zijn om het paard en/of pony te poetsen en op te zadelen. De zorg voor het paard neemt meestal ook na de les wat extra tijd in beslag.

Om iedereen zo veel mogelijk aandacht te geven, streven wij ernaar om per groepsles maximaal 6 personen te laten meerijden.
Wij verzoeken u dan ook om uw eventuele afwezigheid tijdig door te geven, zodat wij anderen de gelegenheid kunnen geven in de les mee te rijden. .
Ben je ziek of kun je een dag niet? Laat het dan op tijd via de app weten zodat je nog je les op een ander moment kunt inhalen.  
 
Indien een les wordt afgelast door HCDLL dan zal dit via de manege app kenbaar worden gemaakt. In overleg zal deze les dan ingehaald kunnen worden.
Voor de lestarieven willen wij u verwijzen naar het tabblad kwartaal abonnement. 

 

Omdat wij veiligheid erg belangrijk vinden worden wij periodiek gecontroleerd door de Stichting Veilig Paardrijden en zijn wij in bezit van het veiligheidscertificaat. Wij werken dan ook alleen met gediplomeerde instructeurs. Ook is er op ons erf permanent een BHV-er aanwezig. Daarnaast zijn wij aangesloten bij het keurmerk FNRS welke de kwaliteit van onze diensten beoordeeld en het welzijn van de paarden toetst. Via ons ruiterpaspoort ben je tevens lid van de KNHS.